Zdravá výživa

Sacharidy -zdroj energie

Sacharidy jsou velmi důležitým zdrojem energie pro lidské tělo. Některé buňky jsou na sacharidech – glukóze téměř životně závislé (mozek a nervové buňky, červené krvinky, některé buňky v ledvinách). Proto  je důležité zajistit tělu vhodný příjem sacharidů z potravy.

Jak poskládat stravu v průběhu dne

Pro podporu fyzické výkonnosti, při redukci nadváhy i udržení setrvalého hmotnostního stavu je třeba dodržovat pravidelný stravovací režim. Vytvořte si svůj individuální plán, kdy a co budete jíst!

Vydařený příklad jo-jo efektu

Pro popis dobře známého jo-jo efektu, který nastává při nevhodně vedených způsobech redukce nadváhy, může posloužit následující příklad. Žena ve věku 45 let zaznamenala v poslední době nárůst tělesné hmotnosti. V jejím oblíbeném časopise právě uveřejnili novou redukční dietu, s nadšením se do ní vrhne....

„ Jíme proto, abychom žili, nežijeme proto, abychom jedli.“

„ Jsi to, co jíš, piješ a myslíš si.“

Toto starověké přísloví by si měl opakovat každý tolikrát, až se mu jeho vnitřní pravda vryje hluboko do mysli. Součástí zdravého životního stylu i naší kondiční školy je kromě pravidelné sportovní, pohybové aktivity i zdravá, vyvážená a  pravidelná strava.

Zobrazeno 1 - 4 z 4 Strany: « 1 »