CO JE TO KONDIČNÍ TRÉNINK ?

Share/Bookmark
9.1.2010

Kondiční trénink je důležitý pro rozvoj Vašich fyzických předpokladů!

Aby se naše tělo cítilo dobře, nepotřebuje svaly extrémně velké, ale hlavně pevné a pružné

 

Kondiční trénink

Jde o soubor cílených pohybových činností, které ovlivňují základní složky zdatnosti nebo kondice, tedy vytrvalost, sílu, rychlost, obratnost a pohyblivost. Cílem by mělo být dosažení jejich vyvážené úrovně.

Kondiční trénink tvoří různé sportovní a pohybové aktivity, které  přinášejí radost a kondiční trénink se stává zážitkem.Aby se naše tělo cítilo dobře, nepotřebuje svaly extrémně velké, ale hlavně pevné a pružné.

Hlavní dvě zátěže, které musíme dostat do cvičebního plánu je zátěž aerobní (spalovací), a posilovací. Jedna bez druhé nemůže existovat a musíme se je naučit správně kombinovat. Takže každá kondiční hodina by nám měla přinést efekt spalovací a posilovací.

Kondiční trénink působí:

  1. preventivně
  2. vyrovnává pohybové nedostatky
  3.   obnovuje ztracené pohybové schopnosti
  4. nabízí  pestrou škálu cviků, změny pohybových forem a náčiní
  5. umožňuje maximálně intenzivní, efektivní a motivovaný trénink

A tak jako ve škole při učení, tak i v práci, při sportování….. platí to v každé lidské činnosti, že pouze  činnost soustavná a dlouhodobá přináší úspěch.

Nestačí pouze začít, nejdůležitější je vytrvat !!! Ten kdo si chce špatnou tělesnou kondici zlepšit a dobrou udržet, musí cvičit pravidelně a dlouhodobě !

Každý by si měl vybrat nebo si i nechat poradit takový trénink, který mu bude přinášet radost, uspokojení, příjemný pocit a odreagování od běžných starostí.

Nešetřete se, pocit vyčerpání po cvičení je báječně dobíjející !!!

Petr Kopřiva

Diskuze

Příspěvek od martin | 10.02.2010, 11:34:26
to jsou zlatá slova:) "Nešetřete se, pocit vyčerpání po cvičení je báječně dobíjející !!!"