Cvičení pro těhotné maminky a v šestinedělí

Share/Bookmark
9.1.2010

„Těhotenství má patřit k nejkrásnějším období ženy, užívejte si ho !“

Víme, že pohyb vede  k pevnému zdraví během těhotenství.

Pohyb vede  k pevnému zdraví během těhotenství.

Všichni víme, že pohyb v jakékoliv formě hraje v našem životě velikou roli. V těhotenství tomu není samozřejmě jinak. Vede nejen k psychické a fyzické kondici, ale napomáhá zabránit změnám, které souvisejí s těhotenstvím a porodem

Připravuje tělo na porod  tak,  aby jeho průběh byl co nejlepší a nejrychlejší.

Rozsah a intenzita pohybu je závislá na tom, zda jste již  před  těhotenstvím cvičily, či nikoliv. Pokud ano,  pak lze v aktivitách pokračovat, popř. je vhodné je modifikovat. Pokud ne, pak není těhotenství dobou vhodnou na to, abyste vše dohonily, ale vybraly si takové cvičení, které je vhodné a pro těhotné doporučené.

 

 

Těhotenské cvičení se svým zaměřením od běžných fyzických aktivit liší tím, že se maminka nezaměřuje jen sama na sebe, ale i na své miminko.

Maminky se mnohem víc soustředí na sladění tělesné a duševní stránky svého těla. Cvičení je vhodné navštěvovat od počátku těhotenství až do samotného porodu. Cílem je předcházet změnám, ke  kterým dochází během těhotenství, tzn. je zaměřeno na  posilování břišních a prsních svalů, dechová cvičení,dále posilování svalů pánevního dna, správného držení těla a prevenci bolesti zad a  křečových žil.

V každém případě platí, že  v těhotenství je prvořadé a pohyb musí být příjemný!

Pohyby, které nejsou v těhotenství vhodné uvádím níže:

Tenis, bruslení, běh, lyžování, jízda na koni, squash,  jízda na kanoi, windsurfing, silové sporty atd.

Petr Kopřiva, InSPORTline trenér

Diskuze

Nebyly nalazeny žádné příspěvky.