inSPORTline Triathlon Team potvrzuje vyníkající výsledky

Share/Bookmark
15.6.2010

Triatlonový team má za sebou několik úspěšných startů  na  závodech Moravskoslezkého a Českého poháru + start na Evropském poháru. Závodníci přináší skvělě výsledky!

 

Hanácký pohár v Sobačově u Olomouce

Na start se postavilo kolem 60 závodníku a nejlépe z mužů si vedl závodník a trenér týmu Petr Kopřiva, který zajel nejlepší čas na kole a celkové skončil na 3. místě. Další člen J.Foltys skončil na celkovém 14 místě. Nejlépe v ženské kategorii si vedla závodnice insportline týmu L.Materová.

Fotografie ze závodů přínásí dvorní fotografka týmu Renáta Košaná.

Závodu se nezúčastnil Tomáš Matera, který reprezentoval ČR na Mistrovství Evropy  v Xterra triathlonu na Sardinii a získal nádhernou stříbrnou medaili v kategorii  do 23 let. Jmenovaný také po týdnu získal titul akademického mistra ČR v terénním triathlonu.

"Tomáš je ve skvělé formě, svědčí o tom výsledky na domácí půdě a v závodech evropského poháru. Je mladý a má spousty času, proto nesmí nic uspěchat, aby byl také později úspěšný v mužské kategorii Elite. Jde výkonnostně stále nahoru, pokud vydrží a  nezraní se můžeme očekávat další skvělé výsledky od tohoto bojovníka. " Petr Kopřiva

Severomoravský pohár v terénním triathlonu v Brušperku u Ostravy
 
Na start závodu se postavilo přes 100 závodníku. InSPORTline triathlon byl v kompletním složení a bylo se na co dívat.

Celý tým byl v elitní desítce závodu. Nejlépe si vedl T. Matera, který závod s přehledem vyhrál s téměř 2 minutovým náskokem. Na 3 pozici skončil P. Kopřiva.

Další závodníci J.Foltys skončil na 7. místě a T.Pukovec na 10. místě.

Trenér Petr Kopřiva hodnotí průběh sezony slovy:

Jsem velmi spokojený převážně s výkony Tomáše Matery a jeho sestry Lucky, jsou nyní tahouny našeho týmu. Tomáš se nyní připravuje v Brně, kde studuje na vysoké škole. V přípravě vidím ještě malé rezervy zejména v plavecké a běžecké části, kde má Tomáš menší manko na absolutní špičku elitních závodníků v kategorii mužů. Postupným tréninkem může vše zlepšovat a stát se tak naší špičkou českého poháru v Xterra triathlonu.
Co se týče Jiřího Foltyse a Tomáš Pukovce, mají ještě rezervy v samotné přípravě. Triathlon dělají krátce. Je to vytrvalostní a velmi těžký sport a vrcholná kariéra sportovce v tomto odvětví lze očekávat po 5 letech kvalitní přípravy. Výsledky ale nyní potvrzují dobrou kondici a kluci dělají maximum pro zařazení mezi absolutní elitu závodníků.

 

Diskuze

Nebyly nalazeny žádné příspěvky.