Milujeme extrémní závody - BOBR CUP a Beskydská Sedmička

Share/Bookmark
20.9.2010

Trenéři Petr a David závodili v Litovli!  Stovky běžců, bikerů a vodáků a náš tým tradičně u toho. David Gerych doběhl na fantastickém druhém místě

„Závod, který se nevzdává!“ Milujeme extrém, protože ten prověřuje náš trenérský tým!

 Beskydská sedmíčka je jeden z velice náročných extrémních závodů. Jedná se o přechod  7 nejvyšších vrcholů Beskyd.

 Start byl dne 17.9.2010 v 20:53 na náměstí Rožnova pod Radhoštěm s cílem ve vesničce Řeka s časovým limitem dne 19.9.2010 do 14h. Na start se postavilo přes 2000 lidí, kteří  tvořili dvou až tříčlenná družstva. Trať závodu měřila 87km s maximálním převýšením 5550m a součet všech vrcholů hor meřil přes 8000m.

 Trasa závodu vedla přes   YOUTUBE VIDEO 

Petr Kopřiva závod absolvoval ze svým svěřencem Martinem Kardašem.

 

Petr Kopřiva: „Necelé 4 dny před samotným startem mne Martin požádal, ať s ním do toho jdu! Rozhodl jsem se, že závod absolvuji bez žádné přípravy a Martinovy pomohu udávat tempo, aby celý závod vydržel a optimálně rozvhrhl síly „Rozhodli jsme se, že do kopců půjdeme rychlejší chůzí  a z kopce, nebo po rovinách poběžíme. Poprvé jsme se zastavili až po devíti hodinách na Lysé hoře, kde Martina přepadla největší krize, proto jsme na vcholu největší hory Beskyd dali menší přestávku na občerstvení.

Na Lysou horu jsem dorazili průběžně na 15. místě za svítání.“

Závod byl mimořádně náročný z několika hledisek. Startoval v čase 20.53, takže se běželo přes noc, kdy teplota klesala až někam k bodu mrazu. Běžcům nehrál do karet ani terén. Také kdo neznal podrobně Beskydy mohl  zabloudit a prodloužit si trať, což se stalo také našim závodníkům.

 ,,Ztratili jsme se, a když se nám podařilo dostat na vratný bod, ostatní závodníci přibíhali z opačné strany. Kvůli tomu jsme absolvovali asi dvacet kilometrů navíc. Nebyli jsme jediní, komu se něco podobného přihodilo. Kdo dobře nezná Beskydy, což byl náš případ, neměl by se na takovou akci vůbec pouštět. Závod byl také těžký z hlediska terénu: Všude bylo bahno  a měli jsme zcela promočené boty. Každým vrcholem jsem Martina hecoval, viděl jsem, že toho má plné zuby, ale myšlenky na to, aby vzdal, ho vůbec nenapadly“.  

  ,,Postupem času po zdolání hory Travný jsem také začal cítít svaly na přední straně stehen po brutálním klesání. V jedné části na nás čekala černá sjezdovka, na kterou navazoval hned prudký výběh a to mě dorazilo. Fyzicky jsem nešel naplno, měl jsem rezervy, protože jsem musel tolerovat tempo Martina. Měl jsem ovšem bolesti přední strany stehen, které jsem cítil každym dokrokem z kopce. Nikde nebylo možné odpočinout, protože rovin na tomto race adventure bylo opravdu málo‘‘.

 Martin Karda, svěřenec Petra Kopřivy

 ,,Musel jsem se sice přemáhat, ale po překonání předposledního vrcholu Travný mi bylo jasné, že dokončím,“ připouštěl Kardaš a dodal: „Nikdy jsem si nesáhl tak fyzicky na dno jako při Beskydské sedmičce. I Petr Kopřiva, jenž má za sebou spoustu triatlonových podniků přiznal, že by raději absolvoval 180 km na kole, 3,8 km plavání a 42 km běhu než tohle.“

Dvojice závodníků inSPORTline Trener tým nakonec doběhla na jednatřicátém místě v čase 16 hodin a 57 minut. Vybíhala ve 20.53 a cíl protnuli v 13.50 dalšího dne. 105 km a obrovský nepřekonatelný zážite

Diskuze

Příspěvek od Martin Kardaš | 23.09.2010, 11:08:51
no ironmana slibuju..i když vůbec nevím co to obnáší :-)

Příspěvek od Petr Kopřiva | 21.09.2010, 20:37:43
Díky za gratulaci, ani ne tak ztratili, ale zbytečně dvakrát obešli mimo jejich zkratku, která byla mimo turistické trasy. Počítali jsme tak s časem kolem 15h,což by bylo do 20 místa reálné. Ale nevadí příště nastudujeme a budeme lépe připraveni(-.

Příspěvek od Rado | 21.09.2010, 13:49:44
A kde jste se ztratili? 13km na víc to je hodně. To vás mohlo dostat někde k 15-20 místu, ne? Gratuluju. R.

Příspěvek od Petr Růžička | 21.09.2010, 00:57:39
Máte můj respekt pánové! Jednou si to také dám..ale budu muset hodně trénovat.

Příspěvek od Petr Kopřiva | 20.09.2010, 22:37:36
díky tvůj coach a sparing Petr Kopřiva

Příspěvek od | 20.09.2010, 22:36:02
Martine díky, že jsi nevzdal, vydržel a podal nadlidský výkon ve tvém věku s minimálním počtem sportovních a závodních zkušeností smekám. Byla to prima zkušenost a příští rok očekávám z tvé strany inronmana. (-.