CO PO TRÉNINKU….. TŘEBA MASÁŽ, ALE JAKOU???

Share/Bookmark
11.2.2010

Stejně tak jako si udržujete zdravou kondici, je potřeba věnovat se následné regeneraci, relaxaci …. (sauna, masáže, spánek, procházka).

Relaxace  je zaměřena na odpočinek, odbourání stresu a celkové zvolnění životního tempa.

 

Klasická masáž

Klasická masáž je vysloveným „blahem“ pro naše unavené svalstvo. Jedná se o masáž odstraňující únavu a posilující  regeneraci organismu. Odstraňuje ochablost, ztuhlost, zkrácení a bolestivost svalstva. Napomáhá lepšímu prokrvení, pozitivně ovlivňuje lymfatický systém. U této masáže se provádějí vydatnější a tvrdší hmaty, které odstraňují nahromaděné únavové látky např. kyselinu mléčnou ve svalech. Klasickou masáží docílíme povolení napjatých svalů a tím se uvolní ztuhlé klouby, dochází tak k celkovému uvolnění a dobré pohodě.

Sportovní masáž

Sportovní masáž je určena především sportovcům. Pomáhá jim zvyšovat celkovou tělesnou i duševní kondici, neocenitelná je při regeneraci sil a odstraňování pocitů únavy.

Reflexní masáž

Reflexní terapie - představuje stimulaci akupres. bodů. Reflexní body, které zastupují tělesné orgány, jsou rozmístěny na různých částech těla, avšak na dlaních a chodidlech jsou zastoupeny body všech orgánů.

 Lymfatická masáž

 Masážní metoda, cílem je obnovení a zvýšení oběhu lymfy. Jde o velmi jemnou masáž, která podporuje odtok lymfy a tělesných tekutin. Odstraňuje otok např. končetin nebo jiných částí těla způsobený stagnací lymfy. Tím dochází k pročištění organismu i posílení imunitního systému.

Rudolf Smejkal

InSPORTline Trenér Brno

Diskuze

Nebyly nalazeny žádné příspěvky.